شبکه خبری خلیج همیشه فارس

این شبکه خبری در راستای نشر اخبار و مطالب نو برای ارتقاء بصیرت کاربران در فضای مجازی فعالیت می نماید

شبکه خبری خلیج همیشه فارس

این شبکه خبری در راستای نشر اخبار و مطالب نو برای ارتقاء بصیرت کاربران در فضای مجازی فعالیت می نماید

کاربردی نمودن مدیریت دانش برای پیشگیری در جنگ های آینده

 کاربردی نمودن مدیریت دانش برای پیشگیری در جنگ های آینده

امیر سرتیپ دوم حسین ولیوند در گفتگو با خبرنگار دفاعی - امنیتی باشگاه خبرنگاران، با اشاره به برگزاری همایش "مدیریت دانش در آجا" گفت: ما اعتقاد داریم بزرگترین سرمایه، "سرمایه دانشی" است که همه صاحب این سرمایه هستند و اگر از این سرمایه درست استفاده نشود باعث به هدر رفتن سرمایه های دیگر می شود.

وی افزود: مدیریت دانش در بهره‌برداری از "سرمایه های دانشی" که ملموس و مشهود و یا ناملموس و یا نامشهود بوده و همچنین در زمینه مستندسازی مواردی که سال های بسیاری زمان برده و به عرصه مطلوب و قابل قبولی رسیده است به ما کمک می‌کند.

فرمانده دانشگاه جنگ تصریح کرد: افرادی که در زمینه های مختلف به کار مشغول هستند اگر تجارب چندین ساله ای که در ذهن و ضمیرشان است را در کاغذ منعکس نکنند نسل بعدی نخواهد توانست از این تجربیات بهره ببرد.

امیر ولیوند یادآور شد: بحث مدیریت دانش چند سالی است که در ارتش مطرح شده اما در سال 90 تلاش های جدی‌تری در این زمینه صورت گرفت و قرار شد که در تمام عرصه ها برای کاربردی کردن مدیریت دانش، فرهنگ‌سازی شود.

وی ادامه داد: برای کاربردی کردن مدیریت دانش، لازم بود که ابتدا در دانشگاه‌های ارتش، فرهنگ سازی صورت گیرد که در همین ارتباط، دانشگاه های فرماندهی ستاد، افسری امام علی(ع)، شهید ستاری، علوم دریایی امام خمینی(ره) در بوشهر و دانشکده علوم فارابی شروع به فرهنگ‌سازی کردند.

فرمانده دانشگاه جنگ گفت: در سال 90 در حوزه فرهنگ‌سازی، همه دانشگاه های ارتش کارگاه‌هایی را تشکیل دادند و بیش از 85 درصد خواسته‌های ما در بحث فرهنگ‌سازی، محقق شد.

امیر ولیوند سال 91 را سال استقرار و کاربردی شدن مدیریت دانش خواند و تصریح کرد: برای برگزاری همایش مدیریت دانش آجا، فراخوان مقاله دادیم که با ارائه بیش از 200 مقاله، استقبال بسیار خوبی صورت گرفت و به دلیل ارزنده بودن اکثر مقالات، داوران ما در انتخاب مقاله های برتر دچار

مشکل شدند اما در نهایت طی سه مرحله داوری، هشت مقاله برتر برای ارائه به همایش انتخاب شد.

وی در خصوص استفاده دیرهنگام از تجارب جنگ تحمیلی اذعان کرد: ما بحث مدیریت دانش را دیر آغاز کردیم و شاید این تاخیر به دلیل این بود که در ارتش، بنا بر ملاحظات امنیتی، مستنداتی مانند عکس و فیلم نداشتیم و کسی در زمان جنگ تحمیلی فکر نمی کرد که ممکن است زمانی نیاز به مستندات داشته باشیم.

فرمانده دانشگاه جنگ اضافه کرد: در سال های قبل، این استنباط وجود داشت که به دلیل عدم وجود مستندات، نگارش وقایع جنگ نیز فایده ای نخواهد داشت اما بعدها احساس شد که این تفکر اشتباه بوده است و در واقع، عدم نگارش موارد مرتبط با جنگ و دفاع مقدس در حوزه های مختلف، اعم از خاطره نویسی، ثبت وقایع و برداشت های تاکتیکی می‌تواند برای ما زیانبار باشد.

امیر ولیوند تصریح کرد: کاربرد مدیریت دانش در این زمینه است که وقایع را بدون تحلیل، مطرح کنیم که اکنون کارکنان ارتش اقدام به این کار کرده‌اند و به خصوص نیروی زمینی در این زمینه تقویم دفاع مقدس را در 20 جلد منتشر کرده است.

وی ادامه داد: یکی دیگر از گام‌ها در کاربردی کردن مدیریت دانش این است که تجربیات خاص تاکتیکی را که حاصل خون شهدا است به کار گیریم و برای پیشگیری ها در جنگ های آینده استفاده کنیم.

فرمانده دانشگاه جنگ تأکید کرد: واقعیت این است که ما محصولات تاکتیکی خوبی از دفاع مقدس داریم که مقداری از آن را می توانیم برای جنگ آینده به کار گیریم.

امیر ولیوند در ادامه به همکاری ارتش با سایر نیروهای مسلح، برای کاربردی کردن مدیریت دانش، اشاره کرد و با بیان اینکه ما ارتباط خوبی با دانشکده فرماندهی و ستاد سپاه پاسداران و نیروی انتظامی داریم؛ افزود: هم ما در دانشگاه‌های سپاه و ناجا دانشجو داریم و هم آنها در دانشگاه های ارتش. اکنون نیز در حال رایزنی برای تبادل استاد هستیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: مدیریت دانش را باید بسیار سهل و راحت بیان کنیم تا از منظر سربازان نیز قابل اجرا و عملی باشد چرا که فرآیند پیچیده، نتیجه بخش نخواهد بود.

گفتنی است اولین همایش "مدیریت دانش در آجا"، روز دوشنبه(91/4/26) با حضور امیر سرتیپ موسوی جانشین فرمانده کل ارتش در سالن همایش‌های دانشکده فرماندهی و ستاد برگزار گردید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد