باور 373» جایگزین S300 میشود/رزمایش بزرگ پدافند هوایی به زودی برگزار میشود
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء(ص) ارتش از برگزاری رزمایش بزرگ پدافند هوایی در اواخر مهر یا اوایل آبان و همچنین، پیشرفت 30 درصدی در ساخت سامانه بومی جایگزین S300 خبر داد.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، امیر سرتیپ فرزاد اسماعیلی در نشست خبری که صبح امروز به مناسبت 10 شهریور ـ سالروز تشکیل پدافند هوایی ـ برگزار شد، اظهار کرد: رزمایش بزرگ پدافند هوایی با شرکت تمام یگانها در روزهای پایانی مهرماه یا اوایل آبانماه امسال برگزار خواهد شد.
وی گستره برگزاری این رزمایش بزرگ پدافندی را "کل کشور" عنوان کرد و افزود: این رزمایش به منظور ارزیابی آمادگی نیروی انسانی و تجهیزات پدافندی است که با تعامل و همکاری سپاه و ارتش برگزار میشود. شناخت نقاط آسیبپذیر و اجرای تاکتیکهای جدید و تمرین تاکتیکهای قدیمی نیز از دیگر اهداف این رزمایش است.
به گزارش ایسنا، فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء(ص) ارتش همچنین به آخرین اخبار از ساخت سامانه بومی جایگزین S300 اشاره کرد و گفت: تاکنون 30 درصد از این پروژه انجام شده است و اخبار تکمیلی در این رابطه در سال آینده اعلام خواهد شد.
به گفته امیر سرتیپ اسماعیلی، «باور 373» نامی است که برای سامانه بومی جایگزین S300 انتخاب شده است.
وی درباره سامانه جایگزین با بیان اینکه "سامانه جدید با قابلیتهای بالاتر و پیشرفتهتر از S300 به منظور کشف، شناسایی و انحدام اهداف در حال پیگیری است"، گفت: سال گذشته کشور متعهد به تحویل سامانه S300 به ایران قرارداد را منتفی کرد و بر این اساس، ما خود بر آن شدیم که سامانه بومی پیشرفتهتر از S300 را جایگزین آن کنیم.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی ارتش ادامه داد: نخبه فعال در زمینه سامانه جایگزین S300، خود شخصا درباره این سامانه با مقام معظم رهبری صحبت کرد و مقام معظم رهبری نیز فرمودند که باور داشته باشید میتوانید. بر این اساس، کلمه «باور» از سخنان مقام معظم رهبری به عنوان نام این سامانه انتخاب شد و عدد 373 نیز مربوط به بحث صنعتی آن است و در واقع نام سامانه جایگزین اس300، باور 373 است.
اسماعیلی با بیان اینکه "تکنولوژی این سامانه بسیار پیشرفته است"، اظهار کرد: حدود 30 درصد از کار مربوط به ساخت «باور 373» انجام شده است و تلاش خواهیم کرد تا سال آینده خبر اتمام این پروژه را اعلام کنیم.
به گزارش ایسنا، فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء در ادامه، در واکنش به تهدیدات دشمنان و اینکه بعضا زمانبندیهایی برای این مساله اعلام میکنند، گفت: ما توصیه میکنیم آنها به کارهای عاقلانه روی بیاورند و از تهدیدهای بیپایه و اساس پرهیز کنند. ما هرآنچه داریم برای دفاع از ایران به کار خواهیم گرفت حال آنها میخواهند طول جنگ، روز یا حتی ساعت آن را مشخص کنند.
اسماعیلی درباره نحوه مراقبت از مراکز حساس کشور مانند مراکز هستهیی و پالایشگاهها نیز گفت: پدافند هوایی برای دفاع از هر نقطه به صورت لایهبهلایه عمل میکند. بسته به نوع تهدیدی که در ارتفاعات متفاوت ممکن است روی دهد، ما اقدام میکنیم. در لایه اول از هواپیماهای پدافندی استفاده میکنیم، در لایه دوم سامانههای موشکی در دستور کار خواهد بود و توپخانه نیز به عنوان لایه سوم مورد استفاده قرار میگیرد.
وی در ادامه، با اشاره به نحوه تشکیل پدافند هوایی اظهار کرد: امروز عمده تهدیدات، هوایی است؛ چراکه حصول نتیجه از آن سریع است و در نتیجه این نیاز احساس شد که پدافند هوایی به صورت مستقل فعالیت کند و همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند امروز با توجه به تهدیدات، پدافند در اولویت اول است.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء افزود: ما از تمام سیستمهای پدافند هوایی کشور اعم از راداری، موشکی و پرندههای پروازی استفاده میکنیم و امروز پدافند هوایی با گستره بیش از سه هزار و 600 نقطه در کشور در حال انجام وظیفه است و این نقاط بیشتر نیز خواهد شد.
اسماعیلی با بیان اینکه "کشف، شناسایی، رهگیری و انهدام چهار ماموریت قرارگاه پدافند هوایی است"، گفت: یکی از ماموریتهای ما مراقبت از مراکز حساس همانند پالایشگاهها، پایگاههای هستهیی و ... است و عمده حضور ما در مناطق صعبالعبور است تا بتوانیم به موقع در صورت هر تهدیدی دشمن را غافلگیر و کشف و شناسایی کنیم.
وی کمک به هواپیماهای در حال اضطرار، کمک به سوخترسانی و مراقبت از پروازهای منطقهای و فرامنطقهای را از دیگر ماموریتهای پدافند هوایی خواند و تاکید کرد: ما همواره در حال رصد مرزهای هوایی کشور هستیم.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء با تاکید بر اهمیت ماموریت پدافند هوایی اظهار کرد: در رزمایش «ولایت 1» نیروی دریایی ارتش که در سال 89 در حال اجرا بود، دو هواپیمای جاسوسی آمریکایی از دید رادارهای ما مخفی مانده بودند اما توانستیم با سامانههای کشف و شناسایی که همهچیز را میبینند اما دیده نمیشوند، آنها را قبل از آنکه به مرزهای ما نزدیک شوند کشف و شناسایی کنیم و پس از هشدار ما، آنها منطقه را ترک کردند.
اسماعیلی همچنین با اشاره به نحوه دستگیری عبدالمالک ریگی گفت: در یک بامداد زمستانی چندین هواپیما به طور همزمان در آسمان ایران در حال پرواز بودند که در داخل یکی از این هواپیماها ریگی ملعون بود. ما با تلاشهای انجام شده توانستیم هواپیمایی را که ریگی در آن حضور داشت شناسایی کنیم و پس از 50 تا 70 دقیقه کشمکش و با رگبار آگهی و هشدار، این هواپیما را مجبور به فرود کردیم و این نیز یکی دیگر از اقداماتی بود که پدافند هوایی به خوبی آن را انجام داد.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء همچنین به برگزاری موفق اجلاس سران جنبش عدم تعهد اشاره کرد و افزود: در زمان برگزاری اجلاس نیز هیچ پروازی که بتواند خللی به این اجلاس وارد کند اتفاق نیفتاد. اگر اجلاسی بهحق نباشد، مثل اجلاس بغداد میشود و رشادتهای «شهید دوران» اتفاق میافتد. در طول برگزاری اجلاس، پدافند هوایی آسمان ایران را به خوبی تحت نظر داشت و جز پرواز پرندگان هواپیماهای مسافربری هماهنگ شده و پرندههای شکاری نیروی هوایی وجود نداشت.
وی در ادامه صحبتهای خود به مولفههای بازدارندگی اشاره کرد و یادآور شد: نیروی انسانی باایمان و متخصص، اولین مولفه بازدارندگی است؛ چراکه اگر ما سه برابر تجهیزات فعلی را هم داشته باشیم اما نیروی انسانی مورد نظر نباشد، موفق به دفاع نخواهیم بود.
اسماعیلی تجهیزات پدافندی را مولفه دوم بازدارندگی خواند و اظهار کرد: امروز ما توانستهایم تمامی تجهیزات را در صنعت دفاعی خود یا دانشگاهها تولید کنیم و نیازی به قطعات خارجی نداریم. اگر نیازمند قطعات خارجی میماندیم، مطمئنا محکوم به مورد تهاجم واقع شدن توسط دشمن بودیم.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء با بیان اینکه "ما تجهیزات و روشهای خود را همواره بهینه میکنیم"، گفت: ما قائل به این نیستیم که همه پایگاههای پدافند از تهران دستور بگیرند بلکه مناطق مختلف پدافندی که هریک شامل چند استان میشوند، به تنهایی یک قرارگاه پدافند هوایی است.
وی تاکید کرد: ما به دنبال پدافندی چابک و چالاک هستیم تا بتواند در سریعترین و با سختترین ضربه اهداف را منهدم کند.
اسماعیلی درباره بحث آموزشی پدافند هوایی نیز گفت: آموزش تکنیکی و تخصصی، آموزشهای عقیدتی و مذهبی، آموزشهای امنیتی و شناخت تهدیدات و آموزشهای مدیریتی و تاکتیکی ما جزو مسائل آموزشی ما است.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء ارتش افزود: در بخش تحقیقات نیز ما از سه ضلع قرارگاه، صنایع دفاعی و دانشگاه استفاده میکنیم و امروز بیش از 250 نخبه کشور در عرصههای مختلف مرتبط با پدافند هوایی با ما همکاری میکنند. بومیسازی و استفاده از تولیدات ایرانی و بهینهسازی تولیدات دو بال پرنده خوش پرواز پدافند هوایی است.
وی در ادامه، به دستاوردهای قرارگاه پدافند هوایی اشاره کرد و افزود: سامانه فرماندهی و کنترل بومی کشور به عنوان مغز متفکر قرارگاه پدافند هوایی از هشت ماه پیش آغاز به کار کرده است و حدودا هشت ماه دیگر تکمیل میشود و ما شاهد یک سامانه فرماندهی و کنترل کاملا ایرانی خواهیم بود. البته باید این سامانه به گونهای باشد که تا 10 سال آینده نیز بتواند با پیشرفتهای صورت گرفته همخوانی داشته باشد.
به گفته وی، بهرهبرداری از سامانه فرماندهی و کنترل بومی کشور تا دهم شهریور سال 92 کلید زده خواهد شد.
اسماعیلی افزود: رادارهای پیشرفته تکنیکی و کاملا ایرانی نیز از دستاوردهای پدافند هوایی است. رادارهای «شهاب»، «ثامن» و «مطلع الفجر» امروز در اختیار ما قرار دارد. شهاب و ثامن از قابلیتهای کمنظیری برخوردارند و این دو رادار اکنون استقرار عملیاتی دارند. رادار مطلع نیز به ما واگذار شده است و این واگذاری همچنان ادامه دارد.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء خاطرنشان کرد: باید بگویم پدافند هوایی تکفرکانسی و تکطیفی نیست. در شنود الکترونیکی نیز ما سیستمهای پیشرفته و کمنظیری داریم که در خاورمیانه نمونه ندارد.
وی ارتقای سامانه موشکی S200، استقرار سامانههای «مرصاد» و «صیاد» و انواع توپخانه را از دیگر دستاوردهای پدافند هوایی عنوان کرد.
اسماعیلی، سامانه «صباح» و «شاهد» را از دستاوردهای پدافند هوایی در جنگ الکترونیک خواند و گفت: دفاع الکترونیک با استفاده از سامانههای صباح و شاهد با بهرهگیری از دانش نخبگان داخلی استقرار پیدا کرده است.
اسماعیلی همچنین گفت: سامانه راهبردی «سپهر» نیز در حال تکمیل است.
وی درباره دستاوردهای جدید نیز گفت: ما دستاوردهای بسیاری داشتهایم اما آنچه به صحنه میآوریم برای مقابله با تهدیدات امروز است و دستاوردهایی را که برای مقابله با تهدیدات آینده است بروز نمیدهیم.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء در پایان، با اشاره به تهدیدات دشمنان گفت: ما زمانی میتوانیم قدرت بازدارندگی خود را تعمیق دهیم که بدانیم چگونه تاکتیکهای خود را به رخ دشمن بکشیم به گونهای که آنها حتی حرکتهای بعدی ما را نتوانند پیشبینی کنند.
سلام بزرگوار... خیلی جالب بود... خبر خوبی بود... سلامت باشید... ممنونم از حضور گرمتون...